Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 16:05:09 (inci-02) Br Natuur (laag) Baan India Isk - Stevenpolseweg Harskamp 282241 282242 Prio Hoog Eenheid | Plv. commandant ISK Brandweer Ede GelderlandMidden
dinsdag 24 april 2018

DINSDAG 12|12

Veel betaalbare huurwoningen in Ede

Het toevoegen van betaalbare woningen in Ede is meer dan nodig

EDE - Er wordt hard gewerkt aan het toevoegen van 400 betaalbare huurwoningen in Ede. In 2017 zijn er op verschillende locaties in Ede woningen bijgekomen of is de bouw van de woningen gestart. 2018 is het jaar waarin veel van de betaalbare woningen worden opgeleverd. De vraag naar betaalbare woningen is groot en het aanbod is te klein. Eind 2015 is er om die reden een project gestart om versnelt 400 betaalbare huurwoningen bij te bouwen. Dit aantal komt bovenop het aantal woningen dat de gemeente Ede al in de planning had staan.

 

Harry van Huijstee, wethouder Wonen: "Het toevoegen van betaalbare woningen in Ede is meer dan nodig. Ik ben dan ook blij dat we voortvarend te werk gaan en komend jaar een groot aantal woningen kunnen opleveren. Hierdoor heeft iedereen in Ede de mogelijkheid om prettig te wonen."

 

Locaties

De woningen worden op verschillende locaties door heel Ede gebouwd. Dat is ook wat we graag willen, de woningen verspreid door de stad. Er wordt op dit moment gewerkt aan de transformatie van een kantoorpand aan de Rubenstraat. Ook op het zuidplein worden een aantal kantoorpanden omgebouwd tot woningen. Binnen twee nieuwbouwprojecten, de Ericahorst en Park de Blokken, worden nieuwe betaalbare woningen gebouwd. Kortom; veel betaalbare woningen op verschillende plekken in Ede.

 

Veel vraag, te weinig woningen

Er is veel vraag naar betaalbare woningen in Ede. De toestroom van de statushouders is daar een reden voor, maar ook de uitstroom van de maatschappelijke opvang, het feit dat huishoudens steeds kleiner worden en starters in Ede. Om die reden heeft de gemeenteraad eind 2015 ingestemd met een plan om 400 extra betaalbare woningen te bouwen in Ede. Met die bouw zijn we een eind op weg en in 2018 komen daar nog eens zo'n 224 woningen bij.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie