Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 18:19:03 Seh Gelderse Vallei Willy Brandtlaan Ede 6716RP 5834 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-114

Ambulance 07-114

zondag 20 januari 2019
1/1
TOP NIEUWS

VRIJDAG 18|01

DEELEN - Helikopters van het Defensie Helikopter Commando oefenen het laagvliegen. Dat doen ze op en rondom vliegbasis Deelen van maandag 21 tot donderdag 24 januari van 9:30 tot 23:30 uur.

 

Mocht je overlast ervaren, kun je dat melden op de website van defensie.

1/1

VRIJDAG 18|01

EDE - Alles hadden ze uit de kast gehaald om er een succesvolle kerstmarkt van te maken. En niet voor niets, bleek donderdag. Toen verrasten de brugklassen van Het Streek Bovenbuurtweg de vrijwilligers van het Toon Hermans Huis Ede met een grandioze cheque ter waarde van maar liefst 1650 euro.

 

Het is begin december als de vrijwilligers van het Toon Hermans Huis Ede een bezoekje krijgen van twee docenten van Het Streek. “Wij willen een kerstmarkt organiseren en jullie zijn ons goede doel. Tja, als je zo’n mooi aanbod krijgt, kun je niets anders dan het met twee handen ...

1/1

DONDERDAG 17|01

EDE - In de maanden juli tot oktober 2018 is er een proef geweest met verruimde terrastijden op de Markt en in de Marktstraat. Tijdens deze maanden mochten in het weekend de terrassen een uur langer open zijn. In plaats van de gebruikelijke 00.00 uur, konden ze in deze periode om 01.00 uur sluiten. Deze proef is nu afgerond. Omwonenden, ondernemers en bezoekers is gevraagd hun mening te geven over deze proef.

 

Uit de evaluatie blijkt dat de belangen van een deel van de omwonenden en de ondernemers soms botsen. Een aantal bewoners geeft aan dat zij op sommige momenten overlast ...

1/1

DONDERDAG 17|01

AMSTERDAM / EDE - De laatste keer dat Alwin Sterk gezien wordt, is op maandag 24 april 1972 in Amsterdam. Alwin was toen bijna 21 jaar oud. Hij groeide op in Ede en in 1972 woonde hij samen met een vrouw in Amsterdam, in de studentenflat Zilverberg van de UVA in Amsterdam Noord.

 

Hij had zich daar ingeschreven voor een opleiding aan de sociale academie. Alwin verkeerde in het alternatieve circuit en deed vrijwilligerswerk bij de geweldloze weerbaarheid. Kort voor zijn vermissing stuurde hij een kaart aan zijn familie. Daarna is nooit meer iets van hem vernomen. Nu 46 jaar later ...

1/1

DINSDAG 08|01

EDE - Hielke Bethlehem uit Ede is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester René Verhulst heeft hem op maandagavond 7 januari 2019 de versierselen opgespeld die horen bij deze Koninklijke onderscheiding.

 

De uitreiking van de onderscheiding gebeurde tijdens de nieuwjaarsreceptie van de brandweer Gelderland-Midden in de brandweerkazerne in Ede.

 

Hielke Bethlehem heeft zich dertig jaar ingezet voor de vrijwillige brandweer bij de brandweerploeg Ede Centrum. Daarnaast ontwikkelde hij samen met twee wijkagenten van de politie Ede een preventiemethode via ...

DONDERDAG 10|01

OTTERLO - De komende jaren kan er naar alle waarschijnlijkheid niet gebouwd worden aan een nieuw multifunctioneel dorpshuis en 65 woningen in Otterlo. Voor de bouw is een vergunning Wet Natuurbeheer nodig van de Provincie Gelderland, en de kans is klein dat Ede deze vergunning krijgt. Dat meldt het college van B en W vandaag aan de gemeenteraad. Reden hiervoor is de strenge regelgeving over de maximale hoeveelheid stikstof in de lucht, nabij natuurgebieden waarover het Europese Hof van Justitie zich in november 2018 heeft uitgesproken.

 

Ede wil vast blijven houden aan de ambitie ...

DONDERDAG 10|01

EDE - Aan het eind van deze maand start er in het Toon Hermans Huis Ede een cursus yoga voor mensen die geraakt worden door kanker. Mensen die zelf kanker hebben (gehad) en hun familieleden zijn van harte uitgenodigd om zich aan te melden voor deze cursus die bestaat uit acht lessen.  

 

Ook dit keer wordt de yogacursus gegeven door yogadocente Jet van Vugt. Zij vertelt waarom deze cursus zo fijn is voor mensen die kanker hebben of hebben gehad: “Door yoga leer je je bewust te worden van je lichaam en zacht en mild om te gaan met dat lichaam. Als patiënt moet je ervaren dat er ...

Agenda

Hoe bescherm jij je tegen de zon?
Aantal stemmen:
  1053
32%
  Zonnebrand

7%
  Hoed / pet

18%
  Zonnebrand en hoed / pet

43%
  Ik gebruik niets

EDE 24Webvertising