Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 00:04:48 Ehh Gelderse Vallei Willy Brandtlaan Ede 6716RP 101714 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-116

Ambulance 07-116

woensdag 19 december 2018
1/1
TOP NIEUWS

DONDERDAG 13|12

LUNTEREN - En de eerste boom staat! In Lunteren plantte burgemeester René Verhulst een boom ter ere van het 200-jarig bestaan van onze gemeente.

 

Ook in Ede, Bennekom en Otterlo komen volgend jaar bomen met een bank voor ontmoeting en een informatiebord.

1/1

DONDERDAG 13|12

LUNTEREN - Deze kids zijn al klaar voor de jaarwisseling! Donderdagmorgen reikte de burgemeester de eerste vuurwerkbrillen uit aan groep 8 van basisschool De Sprong in Lunteren.

 

Ook de groep 8 leerlingen van andere deelnemende basisscholen in de gemeente ontvangen een vuurwerkbril voor een veilige jaarwisseling.

1/1

DONDERDAG 13|12

EDE - Buiten is het steeds langer donker. Binnen branden gezellige lichtjes. Maar denkt u ook aan het licht op uw fiets?

 

Goede fietsverlichting is erg belangrijk voor de veiligheid van u als fietser en andere weggebruikers. Toch fietst nog lang niet iedereen met licht aan. Bijvoorbeeld omdat u vergeet uw lamp te repareren of losse lampjes mee te nemen. Toch is het belangrijk om dit goed te regelen. Uit onderzoek blijkt dat fietsers met verlichting twintig procent minder kans hebben op ongelukken.

 

Lichtjes uitdelen

Daarom vragen we in december aandacht voor veiligheid ...

1/1

WOENSDAG 12|12

EDE - Gemeente Ede wil in 2050 energieneutraal zijn. Dit betekent dat we net zoveel duurzame energie opwekken als gebruiken. Om het doel te halen is veel nodig, denk aan meer zonnepanelen en windturbines.

 

De gemeentelijke organisatie wil zelf het goede voorbeeld geven. Daarom gaan ruim 500 zonnepanelen op het dak van de Gemeentewerf duurzame energie opwekken. Die gaan voldoende energie opwekken voor het energiegebruik van het gebouw. En zelfs meer. Dit wordt terug geleverd aan 'het net' zodat ook anderen van de duurzame energie gebruik kunnen ...

1/1

WOENSDAG 12|12

REGIO - Op donderdag 13 december 2018 vindt een informatieavond plaats voor eigenaren van asbestverdachte daken in het gebied rond Ederveen. Organisatoren zijn de Land- en Tuinbouworganisatie (LTO), Gelders Agrarisch Jongeren Kontakt (GAJK) en Dorpshuizen en Kleine kernen (DKK) samen met Asbestdakenteam De Vallei. De informatieavond vormt de start van een project in 'De Vallei'. Het project biedt eigenaren ondersteuning bij de sanering van hun asbestdaken.


Asbestdaken in De Vallei

Aanleiding voor de informatieavond en het gehele project is het asbestdakenverbod dat na 2024 ingaat. Het ...

GISTEREN 18|12

WEKEROM - De ontwikkeling van nieuwe woningen in Wekerom Oost is een stap dichterbij. Op een terrein van 3 hectare dat in eigendom is van de gemeente, kunnen ongeveer 45 woningen worden gerealiseerd. Om te voldoen aan de vraag naar woningen in Wekerom, zet het college van B en W in op koopwoningen in verschillende prijsklassen, waaronder reen aantal sociale koopwoningen.

 

De uitgangspunten voor deze woningbouwontwikkeling zijn in samenwerking met de belangenvereniging Wekerom, VGGM en ontwikkelaar De Bunte opgesteld. Binnenkort bespreekt de gemeenteraad de nota van uitgangspunten ...

MAANDAG 17|12

EDE - Heb je je ook voorgenomen om in het nieuwe jaar meer te gaan sporten en lijkt hardlopen je leuk? Vind je het echter ook zo moeilijk om die eerste stap te maken? Dan is de beginnerscursus hardlopen van Runnersworld Ede en Climax misschien iets voor jou.

 

Samen met "medebeginners" ga je zes weken lang op zaterdagochtend (9.00 uur) en/of dinsdagavond (19.30 uur) hardlopen. Je komt op mooie plekjes in de omgeving en je traint onder begeleiding van een professionele hardlooptrainer van Atletiekvereniging Climax. Dé manier om gezellig, leuk en sportief over die drempel heen te ...

Agenda

Hoe is uw huis beveiligd tijdens de vakantie?
Aantal stemmen:
  376
46%
  Inbraakwerend hang en sluitwerk

15%
  Electronisch alarmsysteem

39%
  De buren letten heel goed op!

EDE 24Webvertising