Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 18:19:03 Seh Gelderse Vallei Willy Brandtlaan Ede 6716RP 5834 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-114

Ambulance 07-114

zondag 20 januari 2019

WOENSDAG 24|01

Open Huis in het Toon Hermans Huis

Tijdens ons Open Huis geven wij ook meer informatie over ons nieuwste project: Healing Gardens, een initiatief om door middel van tuinieren op een prettige manier te werken aan een gezonde leefstijl

EDE - Het Toon Herman Huis Ede houdt zaterdag 3 februari een Open Huis. "Deze dag zetten wij tussen 11.00 uur en 16.00 uur onze deur open voor mensen die willen zien en horen wat ons inloophuis voor mensen die geraakt worden door kanker te bieden heeft", aldus coördinator Leny Oosterbaan.

 

Wanneer je met kanker wordt geconfronteerd, staat je wereld op z'n kop. De ziekte en de behandeling daarvan hebben niet alleen een enorme impact op het lichaam, maar zijn voor veel mensen ook emotioneel en sociaal zeer ingrijpend. In Nederland spannen vele organisaties zich in om kanker te voorkomen, tijdig op te sporen en te behandelen. Daarnaast kun je op vele plekken terecht voor psychosociale ondersteuning en begeleiding. Het Toon Hermans Huis Ede biedt zo'n plek. Tijdens het Open Huis is er de mogelijkheid om met vrijwilligers in gesprek gaan en meer informatie te krijgen over het inloophuis en de activiteiten die er georganiseerd worden.


"Twee keer per week wordt er geschilderd en getekend bij Lijn en Kleur. Onze gasten en hun docenten zijn tijdens ons Open Huis aanwezig om hierover te vertellen", vertelt Leny. "Ook kunnen bezoekers deze dag een kleine schoonheidsbehandeling ondergaan, zich laten masseren of plaatsnemen voor een voetreflexmassage."


Ook kan er aangeschoven worden bij een workshop Kleuren voor volwassenen. "De leden van ons koor Zingen voor je Leven laten horen hoe prachtig zij kunnen zingen. Er zijn stands met haarwerken en lingerie voor bijzondere borsten en er is een informatiestand over onze werkzaamheden in het Oncologisch Centrum van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Bij Toon Tovenaars Kinderinloop zijn diverse activiteiten voor kinderen. Ook lichten wij u graag in over de vacatures die wij op dit moment hebben."


Coördinator Cees van den Heijkant: "Tijdens ons Open Huis geven wij ook meer informatie over ons nieuwste project: Healing Gardens, een initiatief om door middel van tuinieren op een prettige manier te werken aan een gezonde leefstijl. Dit initiatief is tot stand gekomen in samenwerking met de WUR en Tuinenpark De Koekelt. In het voorjaar gaan we samen met onze gasten de moestuin in. Lijkt het u leuk om een prettige manier aan een gezonde leefstijl te werken? Komt u dan zeker naar ons Open Huis, wij vertellen u graag meer."


Meer info: www.toonhermanshuisede.nl

Foto's
1/1
Locatie
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie