Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 18:19:03 Seh Gelderse Vallei Willy Brandtlaan Ede 6716RP 5834 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-114

Ambulance 07-114

zondag 20 januari 2019

ZONDAG 15|04

Filmopnames Lyrebird op het Enka terrein in Ede

De film gaat over meestervervalser Han van Meegeren

EDE - Op zondag 15 april was het erg druk op een klein stukje van het Enka terrein in Ede. Hier werden vandaag opnames gemaakt voor een internationale film, met de titel Lyrebird.

 

Al bijna 2 weken geleden begon men met de voorbereidingen van het decor. Er is een stukje Rotterdam nagebootst van rond 1945. De gehele dag werd er gefilmd om het perfecte plaatje te krijgen.

 

De omwonenden zijn door de productie netjes per brief geïnformeerd over de opnames. Ook dat de doorgaande weg die langs de filmset loopt de gehele dag afgesloten zou zijn. De film gaat over meestervervalser Han van Meegeren. Een schilder die werken van Van Hals en Vermeer vervalst heeft.


Na de oorlog dook er een onbekend werk op van Vermeer in de collectie van Göring. Na onderzoek bleek dit een vervalsing van van Meegeren te zijn. Van Meegeren werd veroordeeld voor 1 jaar gevangenisstraf, maar de dag voordat hij de cel in moest overleed Van Meegeren aan een hartinfarct op 58 jarige leeftijd.

 

NL FILM & TV B.V. maakt de opnames in Nederland, samen met een Engelse productiebedrijf. Dit doen zij voor en namens een Amerikaanse Imperative Entertainment. Er zullen diverse opnames in Nederland en Engeland plaatsvinden.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie