Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 18:19:03 Seh Gelderse Vallei Willy Brandtlaan Ede 6716RP 5834 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-114

Ambulance 07-114

zondag 20 januari 2019

DINSDAG 17|04

Steen eruit en plant erin bij start Operatie Steenbreek

Operatie Steenbreek gaat rond langs andere tuincentra

EDE -Afgelopen zaterdag startte Operatie Steenbreek in Ede. Een middag waar bezoekers informatie kregen over het vergroenen van hun tuin. Er was veel te zien en de bezoekers kregen praktische informatie. Ook lieten mensen een schetsontwerp maken voor een groene tuin. Een reactie: "Eerst wilde ik mijn tuin betegelen maar nu ik hoorde van Operatie Steenbreek ga ik het anders aanpakken."

 

Onthulling waterhuis

Ook vanuit de gemeente was er veel belangstelling voor de start van Operatie Steenbreek. De raadsleden Ellen Out en Peter Jansen onthulden het waterhuis samen met de makers. Het waterhuis laat zien hoe je water kan opvangen in je tuin. Met o.a. meer groen, halfverharding, een Wadi, een regenton en een goot. Het waterhuis is mobiel en komt op verschillende plekken in Ede. Het waterhuis is bedacht en uitgevoerd door 2 kerngroepleden van Operatie Steenbreek. Een huis waarmee ze concrete oplossingen voor de opvang van water in je tuin laten zien.

 

Tegen eruit en plant erin

Na de onthulling van het waterhuis was er een officieel moment met de wethouder Leon Meijer. Hij haalde een steen eruit en plantte een klimplant. "Tegel eruit en plant erin". Daarbij benadrukte hij dat de gemeente graag wil meewerken aan het vergroenen van de tuinen in Ede.

 

Voor wie 14 april niet is geweest

Operatie Steenbreek gaat rond langs andere tuincentra. Zaterdag 19 mei bij Tuincentrum Harkes. Het thema is dan bijvriendelijke eenjarige planten. En op zaterdag 16 juni bij Tuincentrum van de Lagemaat. Daar krijgt u info over de eetbare tuin.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie