Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 00:04:48 Ehh Gelderse Vallei Willy Brandtlaan Ede 6716RP 101714 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-116

Ambulance 07-116

woensdag 19 december 2018

VRIJDAG 21|09

Nieuwe afspraken maken woningbouw Kernhem verder mogelijk

Wethouder Peter de Pater ondertekende vandaag de overeenkomst

EDE - Een blijvende groene inrichting, meer speelplekken voor jongeren en de realisatie van tientallen sociale koopwoningen. Dat zijn de grootste veranderingen die zichtbaar worden in de komende ontwikkelingen van de wijk Kernhem. Met nieuwe afspraken tussen de gemeente en vier projectontwikkelaars wordt de bouw van ruim 1000 woningen in het westelijk deel verder mogelijk gemaakt.


Wethouder Peter de Pater ondertekende donderdag de overeenkomst: "Samen met de ontwikkelaars werken we hard aan de doorontwikkeling van Kernhem. Het resultaat mag er zijn. Kernhem groeit door en dat is goed voor Ede."

 

Ontwikkeling en planning

De komende jaren worden aan de westzijde van Kernhem 1.000 woningen gebouwd, als toevoeging op de 600 woningen die er nu al staan. Ontwikkelaars Lithos, RoTij, Koopmans en VanWonen & Van Campen nemen in samenwerking met de gemeente de ontwikkeling op zich. De eerdere samenwerkingsafspraken waren zo'n tien jaar oud.

 

Naar verwachting start de bouw van de eerste woningen in Kernhem B-West eind van dit jaar. De verkoop van de eerste woningen aan de westkant van Kernhem B-west is in volle gang. Er zijn nog maar een paar woningen beschikbaar. Inmiddels is de ontwikkeling van de laatste woningen in Kernhem B-oost opgestart. Kernhem is een groene wijk. De wijk ligt vlakbij de A30 en het centrum van Ede ligt op fietsafstand. Met het nieuwe winkelcentrum groeit Kernhem uit tot een volwaardige woonwijk.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie