Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 18:19:03 Seh Gelderse Vallei Willy Brandtlaan Ede 6716RP 5834 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-114

Ambulance 07-114

zondag 20 januari 2019

DONDERDAG 18|10

Minder zwerfafval in Ede door speciale klepjes

Het klepje is bedoeld voor buurtbewoners of voorbijgangers die onderweg bijvoorbeeld een leeg flesje of bananenschil willen weggooien, of zwerfafval op straat zelf willen opruimen

EDE - In Ede hebben tien ondergrondse containers voor restafval sinds kort een zwerfafvalklepje. Milieuwethouder Lex Hoefsloot opende afgelopen donderdag op de Notaris van Puttenstraat één van deze nieuwe zwerfafvalklepjes. De tien containers zijn te herkennen aan een groene sticker.


Wethouder Hoefsloot: "Het klepje is bedoeld voor buurtbewoners of voorbijgangers die onderweg bijvoorbeeld een leeg flesje of bananenschil willen weggooien, of zwerfafval op straat zelf willen opruimen. Zo kunnen veel inwoners makkelijker meedoen in het schoon houden van hun omgeving."

 

Test

Teamcoördinator van de vier Edese schone buurtcoaches is Hendrik Jan Karenbeld. "De zwerfafvalklepjes worden nu in de praktijk getest", legt hij uit. "Als er in de omgeving minder zwerfafval is en de klepjes zonder problemen werken, dan kunnen meer ondergrondse restafvalcontainers een klepje voor zwerfafval krijgen."

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie