Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 18:19:03 Seh Gelderse Vallei Willy Brandtlaan Ede 6716RP 5834 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-114

Ambulance 07-114

zondag 20 januari 2019

DINSDAG 23|10

Feestelijke openstelling toren Oude Kerk Ede

De toren heeft ruim een jaar in de steigers gestaan

EDE - De steigers rond de toren van de Oude Kerk zijn verwijderd. Na een grondige restauratie wordt de toren dinsdagmiddag 30 oktober feestelijk geopend. Hester Veltman, wethouder cultuur, heeft lang uitgekeken naar dit moment. "De toren is een belangrijk cultuurhistorisch monument en een icoon voor Ede. Bovendien geeft de toren veel sfeer aan ons centrum. Ik ben blij dat de bouwsteigers weg zijn en de toren weer voor iedereen zichtbaar is. Restaurateurs hebben afgelopen maanden veel werk verzet om dat mogelijk te maken."

 

Om 13.30 uur verricht wethouder Veltman de officiële openingshandeling van de gerestaureerde toren. Vervolgens geeft beiaardier Boudewijn Zwart een openingsconcert op het carillon. Deskundige gidsen verzorgen in de middag drie gratis rondleidingen zodat iedereen het resultaat van de restauratie zelf kan bekijken. De rondleidingen vinden plaats om 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur. Kinderen vanaf 6 jaar zijn ook welkom. Iedereen kan zich ter plekke inschrijven.


Jaar in steigers

De toren heeft ruim een jaar in de steigers gestaan. Dit is langer dan gepland. De werkzaamheden hadden voor de Heideweek klaar moeten zijn maar de staat van de kerk bleek slechter dan gedacht. Ook heeft het werk in de zomerperiode stilgelegen vanwege het warme weer. Door de hoge temperaturen kon het voegwerk onvoldoende uitharden.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie