Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 20:50:09 Sauna De Veluwe Boslaan 6741DJ Lunteren 90500 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-111

Ambulance 07-111

vrijdag 06 december 2019

DINSDAG 11|06

Parkeeroverlast in Rietkampen wordt aangepakt

Rondom het winkelcentrum komt een parkeerschijfzone tot 23 uur, zodat bioscoopbezoekers gestimuleerd worden gebruik te maken van de parkeervoorzieningen bij de bioscoop

EDE - Meer parkeerplaatsen, vergunningparkeren in drie straten en een uitbreiding van de het parkeren met een 'blauwe kaart'. Dat zijn maatregelen die de gemeente Ede dit jaar gaat nemen om de parkeeroverlast in de Edese woonwijk Rietkampen aan te pakken. Wijkbewoners ervaren dat bezoekers van het winkelcentrum Stadspoort, de bioscoop Pathé of het ziekenhuis Gelderse Vallei, in de woonstraten parkeren. Een werkgroep van bewoners en winkeliers én vertegenwoordigers van de gemeente, Pathé en ziekenhuis de Gelderse Vallei heeft gezamenlijk een maatregelenpakket gemaakt, dat vandaag is goedgekeurd door het college van B&W.

 

In de Monnetsingel, Dubceksingel en de Gasperisingel komen extra parkeerplaatsen, hiervoor worden sommige groenplekken en speeltoestellen verplaatst. Er komt een gratis eerste bewonersvergunning en twee bezoekerskaarten, voor een tweede bewonersvergunning moet 20 euro worden betaald. Het vergunningparkeren gaat gelden voor een periode van 8 tot 23 uur, op alle dagen van de week. Pathé en Gelderse Vallei onderzoeken hoe zij positieve maatregelen kunnen nemen om bezoekers meer gebruik te gaan laten maken van de parkeergarages. Rondom het winkelcentrum komt een parkeerschijfzone tot 23 uur, zodat bioscoopbezoekers gestimuleerd worden gebruik te maken van de parkeervoorzieningen bij de bioscoop.

 

De maatregelen hebben voldoende draagvlak bij de leden van de werkgroep en bij wijkbewoners, blijkt uit een straatenquête. De uitvoering van de maatregelen start nadat de gemeenteraad een besluit heeft genomen. Dit is naar verwachting na de zomervakantie.

Reacties
Nolly Hardeman zegt: spacer
Het is bespottelijk dat je bij een ziekenhuis zoveel voor parkeren
moet betalen of je voor je plezier in één ziekenhuis komt !!!!!
11-06-19 19:49
Score: 5
Evert Udink zegt: spacer
Belachelijk mensen betalen genoeg belasting voor dat autotje hem moet zorgen voor meer parkeerplaatsen ,en de mensen niet dwingen de auto in de parkeergarage te plaatsen veels te duur ook bij het ziekenhuis maar ja ze komen allemaal geld te kort,dus de burger is weer de pineut.
27-06-19 19:52
Score: 1
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie