Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 12:35:43 (dia) Nieuwe Stationsstraat 6711AG Ede 81041 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-116

Ambulance 07-116

maandag 06 juli 2020

DINSDAG 11|06

College stemt in met bestemmingsplan: herstel ‘Villa Richmond’ stap dichterbij

Het pand werd in januari 2017 zwaar beschadigd door een brand

EDE - Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan voor de historische 'Villa Richmond' aan de stationsweg 102 in Ede. In het karakteristieke pand komt woonruimte voor mensen met geheugenproblemen. Daarom wordt het pand aan de achterkant uitgebreid.


Brand

Het pand werd in januari 2017 zwaar beschadigd door een brand. Ondertussen werd er gewerkt aan plannen voor een nieuwe invulling, waarvoor een wijziging van het bestemmingsplan noodzakelijk is.

 

Aanbouw

Over het ontwerp van de aanbouw is veel gediscussieerd. Tegen het oorspronkelijk ontwerp was weerstand in de buurt. Daarom heeft er nader overleg plaatsgevonden tussen een aantal omwonenden en de architect van de initiatiefnemer. Wethouder Willemien Vreugdenhil. ,,Dit proces heeft daarom best lang geduurd, maar het heeft er wel toe geleid dat er nu een ontwerp ligt waar zowel de buurt als de initiatiefnemer mee kunnen instemmen. Ik ben blij dat dit karakteristieke pand nu snel in oude luister wordt hersteld.''

 

Gemeenteraad

Het ontwerpbestemmingsplan gaat nu de formele procedure in. Later neemt de gemeenteraad er een besluit over.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines