Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 20:50:09 Sauna De Veluwe Boslaan 6741DJ Lunteren 90500 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-111

Ambulance 07-111

vrijdag 06 december 2019

DINSDAG 11|06

Gratis tuinadvies op de Tuindag zaterdag 15 juni in Ede

De Tuindag is van 11:00 -16:00 uur. Iedereen is welkom op de Gemeentewerf, Asakkerweg 8 in Ede

EDE - Op zaterdag 15 juni aanstaande organiseert Steenbreek in samenwerking met de gemeente Ede, IVN en Groei & Bloei een Tuindag op de gemeentewerf aan de Asakkerweg 8 in Ede. Deze dag staat in het teken van water- en diervriendelijke tuinen. Inwoners kunnen deze dag inspiratie opdoen en informatie krijgen over bijvoorbeeld plantsoorten, bestrijding Japanse Duizendknoop en regenwater afkoppelen. Maar ook tegels inruilen voor gratis planten, een workshop volgen en meer.


Gratis tuinontwerp

Tijdens de Tuindag kunnen inwoners gratis een schetsontwerp laten maken voor een groene tuin. Inschrijven kan ter plekke. Een adviseur bekijkt gedurende een half uur welke mogelijkheden er zijn.

 

Open tuinen route

Zeventien tuineigenaren in de gemeente Ede stellen deze dag hun tuin open tussen 11.00 en 15.00 uur. Geïnteresseerden zijn welkom om inspiratie op te doen. Bij de Groei & Bloei stand is de route met adressen beschikbaar.

 

Tegels voor gratis planten

Ruil tijdens de Tuindag tegels in voor planten. Per adres geldt minimaal twee, maximaal vijf tegels. In ruil voor tegels krijgen inwoners een bon van € 7,50. Deze bon kan ter plekke ingewisseld worden voor planten.

 

Workshop

Van 13:30 - 16:00 uur geeft IVN de workshop 'Een levende tuin maak je zelf'. Speciaal voor iedereen met weinig tuinervaring en die wil leren tuinieren. Voor de workshop dient men zich van tevoren op te geven via info@ivn-ede.nl.

 

Activiteiten voor kinderen

Ook voor kinderen is er genoeg te doen. Ze kunnen er onder meer knutselen en spelletjes spelen. Maar ze mogen ook uilenballen uitpluizen en zo ontdekken ze wat een uil allemaal eet.

 

Kom fietsen

De Tuindag is van 11:00 -16:00 uur. Iedereen is welkom op de Gemeentewerf, Asakkerweg 8 in Ede. Kom zoveel mogelijk op de fiets. Toch met de auto? Volg dan de aangegeven route.

Kijk voor meer informatie op www.ede-natuurlijk.nl.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie