Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 18:01:58 Bgm-02 Dier In Problemen Open Grotestraat Ede 072731 Prio Laag Eenheid | Bevelvoerder van dienst centrum Brandweer Ede...
dinsdag 26 mei 2020

VRIJDAG 26|07

Extra reistijd vanwege werkzaamheden aan het spoor in de regio

De NS zet bussen in omdat dit traject er vanwege groot onderhoud drie dagen lang uit ligt

REGIO - Treinreizigers die dit weekeinde van Apeldoorn naar Amersfoort willen en vice versa, moeten rekening houden met extra reistijd. De NS zet bussen in omdat dit traject er vanwege groot onderhoud drie dagen lang uit ligt.

 

Om te zorgen voor zo min mogelijk hinder voor reizigers, combineert Prorail verschillende werkzaamheden aan het spoor. Van vrijdag 26 tot en met zondag 29 juli gaan ze op verschillende plekken aan de slag tussen Amersfoort - Ede-Wageningen (Valleilijn) en Amersfoort - Deventer.

 

Sneller rijden

Bij Barneveld passen we de bocht in het spoor aan die richting Apeldoorn loopt. Hierdoor kunnen de treinen op dit traject sneller rijden. We vernieuwen ook de bovenleiding en verschuiven een wissel. Hierdoor moeten de seinen eveneens worden aangepast en doen we op de verkeersleidingspost aanpassingen in de software.

 

Langere treinen

We verlengen de perrons op de stations Barneveld Centrum, Lunteren en Hoevelaken. Hierdoor kunnen in de toekomst langere treinen stoppen op deze perrons.

 

Veel meer werk

  • Bij Barneveld vernieuwen we de overweg aan de Hanzeweg. De dwarsliggers en spoorstaven zijn hier einde levensduur.
  • Bij Barneveld verwijderen we een tijdelijke overweg, die werd gebruikt toen een onderdoorgang werd gebouwd. Ondertussen is de onderdoorgang open en de tijdelijke overweg buiten gebruik.
  • Bij Ede-Wageningen passen we seinen aan en bij Stroe werken we aan de treinbeveiliging.
  • Op station Apeldoorn onderhouden en schilderen we de perronkap. Daarnaast vindt er onderhoud plaats aan de sporen bij Apeldoorn.
  • Bij Amersfoort plegen we groot onderhoud: we vernieuwen 500 meter spoor, dwarsliggers, spoorgrind en 3 wissels.
  • Bij Amersfoort pakken we ook 600 meter spoor aan door uitsluitend de rails (spoorstaven) te vervangen. Dit werk maakt deel uit van een reeks spoorvernieuwingsprojecten. We werken hier door heel Amersfoort aan gedurende juli, augustus , september en december.

 

Geen treinen

Tussen Amersfoort en Ede-Wageningen en tussen Amersfoort en Apeldoorn rijden bussen in plaats van treinen. Tussen Apeldoorn en Deventer is de dienstregeling aangepast.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines