Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 22:47:23 Mariendaal 6715CL Ede 75486 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-107

Ambulance 07-107

donderdag 17 oktober 2019

VRIJDAG 04|10

Gratis activiteiten voor jong en oud tijdens Week van de Opvoeding Ede

Het is lang niet altijd eenvoudig om je baby, peuter of tiener op te voeden

EDE - Samen met je kind spelen in de natuur, meer leren over baby- en peutervoeding en een barbecue voor jongeren in Ederveen. Zomaar een greep uit de vele activiteiten tijdens de Week van de Opvoeding. Één week is eigenlijk te kort. Daarom kun je van 7 t/m 18 oktober meedoen met leuke workshops, inspiratie bijeenkomsten en sport- en spelactiviteiten voor jong en oud door heel Ede.

 

Wethouder Leon Meijer is blij met het gevarieerde programma: "Ze zeggen vaak: 'It takes a village to raise a child' en daar sluit ik me bij aan. Het is lang niet altijd eenvoudig om je baby, peuter of tiener op te voeden. In de week van de opvoeding zijn er diverse workshops die hier op een leuke manier op in gaan. Neem je buurvrouw/man, je klasgenootje, vriend of vriendin ook mee! Het is een mooi moment om de handen ineen te slaan."

 

Maandag 7 oktober: Mama & Papa café (10.00 - 11.30 uur)

Hand in hand door voedingsland! Diëtiste Shan Chu neemt je mee in de wereld van baby en peutervoeding. Welke baby- en peutervoeding geef je aan je kind? Welke vragen heb je over voeding voor je kind? Malkander en Centrum voor Jeugd en Gezin organiseren een interactieve workshop over baby- en peutervoeding.

 

Woensdag 9 oktober: Opvoedfestival Hofjeshof (14.00-16.00 uur)

Alle inwoners uit de wijken Veldhuizen en Kernhem zijn van harte welkom bij de nieuwe ontmoetingsplek Hofjeshof. Er zijn sport & spel activiteiten voor de jeugd. Daarnaast kun je kennis maken met het jeugdteam Veldhuizen/Kernhem. Leer je buren en je buurt beter kennen en ontdek hoe leuk het spelen met je kind in de natuur kan zijn.

 

Vrijdag 11 oktober: Themabijeenkomst Moskee (10.00 - 12.00 uur)

Bijeenkomst in de Turkse Moskee voor en met moeders (met een migrantenachtergrond) over het gebruik van sociale media door jongeren. Hoe kun je als ouder in de gaten houden hoe kinderen omgaan met Whatsapp en sociale media?

 

Dinsdag 15 oktober: Muziek op schoot voor baby's en peuters

Maryanne de Jager neemt je (i.s.m. het Consultatiebureau & Mama Connect) mee in de wereld van muziek voor baby's en peuters. Samen liedjes zingen, muziek maken en bewegingen maken op muziek. Kijk op de site harlekijntje.nl voor meer informatie en kom gezellig mee doen met je (klein)kind!

 

Nog veel meer activiteiten!

Alle informatie over het gratis programma, tijden en locaties van de Week van de Opvoeding staat op www.cjgede.nl of is te volgen via facebookpagina: CJG Ede - Centrum Jeugd en Gezin Ede. Let op: voor sommige activiteiten is een aanmelding nodig. Op de website staat welke dit zijn.

 

De week van de Opvoeding wordt georganiseerd door het Centrum voor Jeugd en Gezin Ede (CJG). Het CJG ondersteunt iedereen met vragen over gezond opvoeden en opgroeien. Bij het CJG werken professionals bij die informatie, advies, lichte hulp of een goede doorverwijzing kunnen geven. De medewerkers van het CJG werken via de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of de school.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines