Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 18:01:58 Bgm-02 Dier In Problemen Open Grotestraat Ede 072731 Prio Laag Eenheid | Bevelvoerder van dienst centrum Brandweer Ede...
dinsdag 26 mei 2020

DONDERDAG 12|03

Proef met uitzetten verkeerslichten in Bennekom

Om de proef veilig te laten verlopen, zijn de lijnen op de weg opnieuw geschilderd

BENNEKOM - Op dit moment werkt de gemeente Ede aan de doorfietsroute Ede-Wageningen. We maken verschillende kruispunten veiliger en fietsers krijgen meer voorrang. Dat geldt ook voor het kruispunt Edeseweg – Molenstraat – Strooijweg in Bennekom. De gemeente onderzoekt nu of het kruispunt prettiger gemaakt kan worden voor fietsers, door de verkeerslichten uit te zetten. Daarnaast verwacht de gemeente dat het verkeer hierdoor beter kan doorrijden.


Verkeerslichten uit

De proef duurt tot 29 maart. In die periode staan de verkeerslichten overdag uit. Om de proef veilig te laten verlopen, zijn de lijnen op de weg opnieuw geschilderd. Zo zijn de voorrangsregels duidelijk. Bij de verkeerslichten zijn informatieborden geplaatst met daarop een korte uitleg over waarom ze uit zijn.


Situatie in de gaten houden

Samen met experts op het gebied van verkeer houdt gemeente Ede de situatie in de gaten. Dit gebeurt aan de hand van camerabeelden. Ook zijn er op verschillende tijdstippen medewerkers op het kruispunt aanwezig. Als blijkt dat verkeer inderdaad beter door kan rijden en dat het kruispunt nog steeds veilig is, kijkt men naar een nieuw kruispuntontwerp waarbij de verkeerslichten weg kunnen.

Foto's
1/1
Reacties
K zegt: spacer
Logisch. Forenzen Ede-Wageningen zijn ook veel belangrijker dan lokaal verkeer in Bennekom
14-03-20 21:27
Score: -1
M zegt: spacer
Zeer ongunstig voor verkeer vanuit de molenstraat en de strooijweg. Gevaarlijk, verkeer vanaf ede en wageningen neemt alle rechten en je moet er tussen drukken en hopen dat je geen "boem"hoort.
16-03-20 02:56
Score: 1
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines