Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 19:21:48 Svp Contact Cellengang Ede Prio Eenheid | Forensisch Arts Ambulance Arnhem GelderlandMidden
dinsdag 26 mei 2020

VRIJDAG 10|04

Opvang buitenslapers Ede langer open

Door het coronavirus en de richtlijnen hiervoor van de rijksoverheid blijft de nachtopvang langer open

EDE - Eind 2019 zijn op het terrein van het Sociaal Pension tijdelijk extra containers voor maximaal negen daklozen in gebruik genomen. Deze opvang is bedoeld voor buitenslapers. Dit is een groep buiten slapende daklozen met gedragsproblemen. Deze nachtopvang zou tot 1 mei 2020 open blijven.

 

Verlengen door coronacrisis

Door het coronavirus en de richtlijnen hiervoor van de rijksoverheid blijft de nachtopvang langer open. Het college van burgemeester en wethouders heeft hier op 7 april een besluit over genomen. De nachtopvang blijft open, zo lang de landelijke maatregelen rondom corona (COVID-19 ) daar aanleiding toe geven.


Richtlijnen

Het openhouden van de nachtopvang vanaf 1 mei 2020 maakt onderdeel uit van de COVID-19-richtlijnen voor opvang dak- en thuisloze mensen die zijn vastgesteld door onder meer het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.


Containers blijven in gebruik

Na het sluiten van de nachtopvang voor buitenslapers blijven de containers nog in gebruik tot uiterlijk 31-12-2021. Tot die tijd kunnen mensen uit het Sociaal Pension erin worden opgevangen. Dit is nodig omdat het Sociaal Pension in de komende periode zal worden gerenoveerd.


Evalueren

De nachtopvang voor buitenslapers heeft invloed op de directe woonomgeving. De gemeente evalueert op dit moment de situatie rondom de nachtopvang. Daarbij zijn circa 200 omwonenden uit de directe woonomgeving aangeschreven met de vraag om mee te werken aan dit evaluatieonderzoek. Het onderzoek gaat onder meer in op de beleving en omstandigheden van de opvang. De resultaten gebruikt de gemeente om een meer passende en structurele oplossing te vinden voor de opvang van buitenslapers.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines