Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 06:24:00 Hertzstraat 6716BS Ede 9634 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-108

Ambulance 07-108

vrijdag 22 januari 2021

MAANDAG 07|12

Bennekomse kunstenares Henrike van de Kraats exposeert in Toon Hermans Huis

Sinds 2010 maakt zij deel uit van schildercollectief Xplorion in Ede

EDE - In het Toon Hermans Huis in De Open Hof in Ede is vier keer per jaar een nieuwe expositie te bewonderen. Nu exposeert kunstenares Henrike van de Kraats uit Bennekom haar kleurrijke vakantiedoeken. Deze werken zijn tijdens de openingstijden van het Toon Hermans Huis op afspraak te bekijken.


Jaren volgde zij lessen bij Krek en Cultura en nog steeds volgt Henrike regelmatig masterclasses bij collega-kunstenaars. "De laatste jaren schilder ik in de zomervakantie ook een weekje in het buitenland. De expositie bevat schilderijen van schildervakanties in Italiƫ, Frankrijk en Spanje. Graag wissel ik abstract af met figuratief, en olieverf met acrylverf. Op locatie schilderen is over het algemeen vaak relatief snel schilderen. Dat is ook de reden dat deze doeken met acryl zijn geschilderd."


Henrike schildert al twintig jaar. Sinds 2010 maakt zij deel uit van schildercollectief Xplorion in Ede. "Wekelijks treffen wij elkaar om samen te schilderen. Naast individuele- en duo tentoonstellingen exposeren onze leden ook regelmatig als groep."


In verband met de genomen coronamaatregelen is een grote opening met veel publiek op dit moment nog niet mogelijk. Deze volgt hopelijk op een later moment. Wie de expositie nu al wil bekijken, is van harte welkom deze tijdens de openingstijden van het Toon Hermans Huis op afspraak te bezoeken. De openingstijden van het Toon Hermans Huis aan de Hoflaan 2 in Ede zijn: dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur en op de eerste zondag van de maand van 14.00 uur tot 16.00 uur. Henrike van de Kraats is voor een afspraak bereikbaar via: [email protected] of 06-11331477. Meer informatie: www.heartstocommunicate.com

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines