Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 06:24:00 Hertzstraat 6716BS Ede 9634 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-108

Ambulance 07-108

vrijdag 22 januari 2021

MAANDAG 21|12

Bij 265 personen in Ede een gratis diner aan huis

Diner aan huis is onderdeel van Ede viert Kerst

EDE - Inwoners die het moeilijk hebben in de donkere dagen voor kerst kunnen rekenen op een onbezorgde avond. Bij 265 personen staat komende week een vrijwillige bezorger met een gratis diner op de stoep. Sommigen eten zelfs mee. Het initiatief en de financiering komt van particulieren. De gemeente Ede ondersteunt deze mooie kerstgedachte van harte en levert ook een bijdrage. Ruim 75 vrijwilligers bezorgen dinsdag, woensdag en donderdag de warme driegangendiners. Koks van EdEs Proeflokaal, Eetkamer Lamens, Rode peper & Basilicum, Smaakpark en Tom Hartjes bedachten en bereiden de toegankelijke menu's.

 

Diner aan huis is onderdeel van Ede viert Kerst. Dat is hét kerstevent voor inwoners van Ede, zodat niemand alleen hoeft te zijn. Ongeacht de coronamaatregelen gaat dit online live-event door op Eerste Kerstdag van 18.00 – 21.00 uur. Mensen kunnen luisteren naar muziek, samen koken en artiesten zien. Interactie is mogelijk via ZOOM. XON zendt het evenement uit.

 

Hart onder de riem
Niet iedereen heeft gezelschap tijdens de feestdagen of de mogelijkheid om een diner op tafel te zetten. De particuliere initiatiefnemers weten dat. Daarom bedachten ze de actie Diner aan huis. "Veel mensen hebben het moeilijk. Aan hen laten we weten dat we naar ze omkijken. We willen deze mensen een klein geluksmoment bezorgen. In de vorm van een gezonde en feestelijke maaltijd. Daarmee ondersteunen we tegelijkertijd de lokale horeca." In nog geen twee weken tijd is het spontane initiatief georganiseerd. Malkander en Netwerk Dien je stad zijn aangesloten bij de organisatie. Zij benaderden mensen die wel wat steun kunnen gebruiken. Ook via de Voedselbank zijn inwoners geworven voor de diners.

 

Samen aan tafel
Alleenstaanden die dat willen, krijgen een tafelgast op bezoek. Vanzelfsprekend binnen de coronamaatregelen. Burgemeester René Verhulst namens het college: "In alle opzichten is deze actie geslaagd. De gemeente Ede ondersteunt graag mensen die dat het hardst nodig hebben. Vrijwilligers meldden zich spontaan voor de bezorging en om mee te eten. Het diner is een middel; het gaat ons om het contact en oprechte aandacht voor elkaar." Onderdeel van de actie is de bezorging van maaltijden bij het sociaal pension en de nachtopvang van het Leger des Heils in Ede.

 

Meer informatie over Ede viert Kerst staat op: www.edeviertkerst.nl

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines