Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 20:27:43 Sweelincklaan 6711ET Ede 103089 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-105

Ambulance 07-105

woensdag 28 juli 2021

DINSDAG 06|04

Muurschildering blikvanger in opgeknapte Marktstraat

Het kunstwerk brengt meer kleur in het voorheen wat fletse straatje

EDE - Het transformatorhuisje aan de Marktstraat in Ede wordt door kunstenaar Klaas Lageweg voorzien van een grote muurschildering. Het kunstwerk brengt meer kleur in het voorheen wat fletse straatje en maakt onderdeel uit van een opknapbeurt voor de hele steeg.

 

Klaas Lageweg
Klaas Lageweg is niet voor het eerst actief in Ede. Hij maakte eerder al het werk 'SILOWL' op één van de silo's van de Riedel-fabriek. Astrant heeft hem gevraagd nu ook het huisje aan de Markstraat te verfraaien. Ook in dit werk staat de natuur centraal. De komende dagen wordt een groot hert zichtbaar op de muur.

 

Marktstraat
De steeg in de Marktstraat is één van de vele straten die in het kader van het programma 'Levendig Centrum' onder handen worden genomen. De nieuwe bestrating sluit aan de op de Grotestraat en tegen de blinden muren komt groene begroeiing. Wethouder Jan Pieter van der Schans: ,,De Marktstraat is het niet het meest in het oog springende straatje in het centrum, maar het wordt door fietsers heel veel gebruikt om bij het voetgangersgebied in het centrum te komen. Daarom verdient ook deze straat een opknapbeurt en heeft het met dit nieuwe kunstwerk een mooie blikvanger."

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant