Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 22:17:08 Seh Gelderse Vallei Willy Brandtlaan 6716RP Ede 114756 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-111

Ambulance 07-111

zaterdag 19 september 2020

1/1
TOP NIEUWS

GISTEREN 18|09

EDE - In het centrum van Ede staat sinds kort een laadplein met 12 laadplekken voor elektrische auto's. Het is voor het eerst dat in Ede zo'n plein in gebruik wordt genomen. Tot nu toe ging het om enkele laadpalen met 2 aansluitingen verspreid over de stad. Met dit laadplein komt de gemeente tegemoet aan het toenemende aantal elektrische auto's.

 

Schoner
De opening van dit laadplein gebeurde vandaag door wethouder duurzaamheid Lex Hoefsloot.


"Als gemeente stimuleren we het gebruik van elektrische auto's. Deze zijn schoner, stiller en bovendien zuiniger in het gebruik. Elektrisch ...

1/1

GISTEREN 18|09

EDE - Sinterklaas komt dit jaar helaas niet met de trein aan op het Museumplein in Ede. Door de Coronamaatregelen is het niet mogelijk om alle kinderen met hun ouders op een veilige manier te kunnen ontvangen. Daarom is door de organisatie, in overleg met de gemeente Ede, besloten om geen centrale ontvangst te doen.

 

Burgemeester René Verhulst: :"Het is jammer dat we dit besluit hebben moeten nemen. Bij grote groepen mensen bij elkaar zijn de risico's op besmetting te hoog. En we willen ook geen kinderen teleurstellen, omdat we een maximum moeten stellen aan het aantal bezoekers ...

1/1

MAANDAG 14|09

EDE - Op zaterdag 12 en zondag 13 september werd in Amersfoort door junioren tot 18 (U18) en 20 jaar (U20) gestreden om het Nederlands Kampioenschap Atletiek. Climax-atlete Celine van Heerikhuize (15 jaar) uit Wekerom liet op zondag wederom zien de snelste van Nederland te zijn op de 800 meter U18. Bovendien nam ze later op dezelfde dag ook het brons mee naar huis op de 400 meter U18.

 

Op zaterdag 12 september liep Celine van Heerikhuize in de serie al eenvoudig naar de finale. Op zondag begon zij de finale tactisch door in de kopgroep mee te lopen zonder het tempo te maken. In ...

ZATERDAG 12|09

LUNTEREN - In de hele regio rijden maïshakselaars en grote tractoren momenteel af en aan: het is alle hens aan dek om de maïsoogst van 2020 binnen te halen.

 

Bij een boerenbedrijf in Lunteren is vrijdag 11 september een begin gemaakt door loonbedrijf Molenaar/van Velthuizen uit Lunteren. Onder andere aan de Goorsteeg hebben ze de mais van het land gehaald.

 

William Harthoorn maakte de onderstaande video,- en fotoreportage.

1/1

WOENSDAG 26|08

EDE - Waterschap Vallei en Veluwe heeft in de vijver parallel aan de Niels Bohrstraat botulisme aangetroffen. De gemeente plaatst hier waarschuwingsborden. Vermijd contact met het water en laat honden niet in het water zwemmen of er van drinken.

 

Botulisme ontstaat door bacteriën die in stilstaand water bij hoge temperaturen groeien. Botulisme is een vorm van vergiftiging die vooral in de zomer slachtoffers maakt onder watervogels. Het gif verlamt de spieren en de vogels stikken of verdrinken.

 

Vermijd contact met zieke of dode dieren
Hoewel het type bacterie dat is ...

WOENSDAG 16|09

EDE - Bijna een derde van de inwoners van Ede bood tijdens de coronaperiode méér hulp aan mensen in de directe omgeving. Het coronavirus heeft een sterke invloed op de sociale contacten van mensen. Vier op de vijf inwoners ervaart de veranderingen als negatief. Dit beeld komt naar voren in de eerste editie van de Edese Impactmonitor COVID-19. De monitor laat zien wat de invloed van het coronavirus is op de Edese economie en samenleving.

 

Cijfers én ervaringen
In het document heeft de gemeente de meest relevante, beschikbare gegevens samengevat op thema's als economie, sport en ...

ZATERDAG 12|09

EDE - Ed van Seters uit Ede is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester René Verhulst heeft hem vrijdagavond 11 september 2020 in Akoesticum de versierselen uitgereikt die horen bij deze Koninklijke onderscheiding.

 

De uitreiking gebeurde aan de vooravond van Open Monumentendag, waar Van Seters al jaren nauw bij betrokken is. Nadat hij een battlefieldtour had gegeven over de kazerneterreinen werd hij verrast. Van Seters heeft zich altijd ingezet voor het behoud van de militaire historie van Ede. Zo richtte hij het Platform Militaire Historie Ede op. De ...

Agenda

Moet de brandweer een rekening sturen voor een inzet?
EDE 24Webvertising