Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 22:50:23 Florence Nightingalelaan 6721BK Bennekom 103137 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-107

Ambulance 07-107

woensdag 28 juli 2021

1/1
TOP NIEUWS

VRIJDAG 28|05

NEDERLAND - Vanaf zaterdag 5 juni kan iedereen weer live genieten van een tentoonstelling, een theatervoorstelling, een concert of een film. Met het zetten van stap 3 in het openingsplan kunnen culturele instellingen hun deuren weer gedeeltelijk openen voor het publiek.

 

Voor doorstroomlocaties zoals musea en monumenten geldt dat er 1 bezoeker per 10 vierkante meter naar binnen mag. Culturele instellingen zoals theaters, bioscopen en concertzalen mogen open voor maximaal 50 bezoekers per ruimte. Voor zalen met meer dan 1000 plaatsen geldt geen maximum van 50 bezoekers. Deze zalen ...

1/1

DONDERDAG 27|05

NEDERLAND - Het ministerie van Buitenlandse Zaken zet het reisadvies voor de Zuid-Egeïsche eilanden, waaronder Kos, Mykonos en Rodos vanaf aanstaande zondag weer op oranje. Dat betekent dat reizen naar deze eilanden vanaf dat moment wordt afgeraden. Reizigers die al op deze eilanden verblijven dienen vanaf zondag een negatieve test te laten zien bij terugkeer naar Nederland en krijgen het dringende advies om in thuisquarantaine te gaan.

 

Op 15 mei werd het reisadvies voor het grootste deel van de Griekse eilanden gewijzigd van oranje naar geel. De coronacijfers in die gebieden ...

1/1

DONDERDAG 20|05

EDE - In je tuin leven meer dieren dan je denkt. Veel dieren zijn voornamelijk 's nachts actief en leiden daardoor een verborgen leven. Inwoners van Ede brengen deze nachtelijke bezoekers nu in beeld. Op 19 mei gaf wethouder Van der Schans het startschot voor het wildcameraproject door in de eerste tuin de camera aan te zetten.

 

Onder begeleiding van ecologisch adviesbureau Silvavir doet de gemeente Ede mee met het burgerwetenschapsproject 'Wildcamera: zoogdieren in de achtertuin'. In dit project verzamelen inwoners gegevens over de verspreiding van in het wild levende zoogdieren ...

1/1

WOENSDAG 19|05

EDE - September wordt Airborne-maand. Met dit als uitgangspunt heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om een mooi en bijzonder programma vast te stellen voor september. In die maand zijn drie grote herinneringsevenementen die we verbinden door culturele en educatieve dropzones zoals een klassendag, tentoonstellingen, muziek, vlaggen en nog veel meer. Zo wil het college het unieke verhaal van de Airborne Luchtlandingen van 1944 behouden voor Ede: Airborne, op weg naar Vrijheid!

 

Na een periode van beperkingen door Corona zal dit hopelijk een van de eerste ...

1/1

DINSDAG 18|05

EDE - Het groene gebied tussen de Paasberg en het Oude Kerkplein ligt op de overgang van Ede Centrum naar de Veluwe. Het heeft een rijke historie en vele bijzondere elementen, zoals kunstobjecten, de Trapakkers, monumenten, een vijver en een prachtig uitzicht. Van dit gebied willen we hét levendige Stadspark van Ede maken.

 

Wethouder Jan-Pieter van der Schans: "Inwoners herkennen het gebied dat doorloopt tot in Ede Centrum nu niet als park en maken er weinig gebruik van. Dat willen we veranderen door het park op te knappen. Het plan is om te behouden wat al mooi is en er met een ...

WOENSDAG 07|04

NEDERLAND - Het hoge aantal gevaccineerde bewoners van verpleeghuizen en instellingen voor gehandicaptenzorg maakt voorzichtige versoepelingen mogelijk. Als op een locatie genoeg mensen twee keer zijn gevaccineerd is een ruimere bezoekregeling mogelijk, kan de groepsgrootte voor activiteiten omhoog en kunnen meer vrijwilligers en kappers en andere contactberoepen weer aan de slag. Hiermee volgt het kabinet het advies op van het OMT.

 

Verantwoord versoepelen
Het vaccineren van de bewoners van verpleeghuizen en instellingen voor gehandicaptenzorg is op veel locaties grotendeels afgerond ...

DONDERDAG 01|04

EDE - Het College van B en W heeft besloten de tijdelijke noodopvang in het PMT-gebouw te verlengen tot 1 september 2021. Wethouder Geert Ritsema: "Deze opvang is geopend om ervoor te zorgen dat in Ede niemand tegen zijn wil op straat hoeft te slapen".

 

Uit de cijfers blijkt dat de overlast van dak- en thuislozen is afgenomen sinds de huidige Noodopvang open is. Daarnaast is de gemeente wettelijk verplicht om dak- en thuislozen op te vangen, op basis van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

 

Eerder, op 3 november 2020, besloot het college om het PMT- gebouw aan te ...

Agenda

Zomer- of wintertijd?
EDE 24Webvertising