Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 16:44:43 Bgm-01 Br Wegvervoer (auto) Willy Brandtlaan Ede 072731 Prio Hoog Eenheid | Bevelvoerder van dienst centrum Brandweer Ede...
dinsdag 20 augustus 2019
1/1
TOP NIEUWS

ZATERDAG 17|08

EDE - Heb je je ook voorgenomen om meer te gaan sporten en lijkt hardlopen je leuk? Vind je het echter ook zo moeilijk om die eerste stap te maken? Dan is Start to Run misschien iets voor jou! Op 10 september begint de nieuwe editie van Start to Run, dé hardloopbeginnerscursus met trainers van Climax.

 

Samen met "medebeginners" ga je zeven weken lang op zaterdagochtend (9.00 uur) en/of dinsdagavond (19.30 uur) hardlopen. Je komt op mooie plekjes bij jou in de omgeving en je traint onder begeleiding van professionele hardlooptrainers van Atletiekvereniging Climax. Dé manier om ...

1/1

MAANDAG 12|08

EDE - Kanker heb je niet alleen, kanker heb je met elkaar. Het nestelt zich diep in alle haarvaten van het systeem. Eerst overleven met elkaar en dan komt het besef. Maar wat is er dan gebeurd? Alles voelt anders. Durf je dat te delen met elkaar? Hoe geef je als gezin betekenis aan deze nieuwe situatie?

 

Arrien van Prooijen-de Jong geeft hierover een lezing in het Toon Hermans Huis Ede op woensdag 4 september aanstaande. “Samen met de gasten kijk ik naar de gevolgen wanneer kanker je gezin en je kinderen treft. Dit doen we vanuit een perspectief van hoop, zingeving en ...

VRIJDAG 26|07

REGIO - Treinreizigers die dit weekeinde van Apeldoorn naar Amersfoort willen en vice versa, moeten rekening houden met extra reistijd. De NS zet bussen in omdat dit traject er vanwege groot onderhoud drie dagen lang uit ligt.

 

Om te zorgen voor zo min mogelijk hinder voor reizigers, combineert Prorail verschillende werkzaamheden aan het spoor. Van vrijdag 26 tot en met zondag 29 juli gaan ze op verschillende plekken aan de slag tussen Amersfoort - Ede-Wageningen (Valleilijn) en Amersfoort - Deventer.

 

Sneller rijden

Bij Barneveld passen we de bocht in het spoor aan die ...

1/1

VRIJDAG 19|07

KOOTWIJK - Vandaag heeft het bestuur van Theater op het Zand op advies van de gemeente Barneveld en de laatste informatie van het KNMI, besloten om de 19de editie af te gelasten vanwege de risicovolle weersomstandigheden (zwaar onweer met windvlagen en regenbuien).

 

"De afgelopen week was het spannend. Wat gaan de weersomstandigheden doen. Vandaag is de knoop op advies van de gemeente Barneveld en het KNMI doorgehakt. Grote kans op onweer met windvlagen en veel regen is te risicovol voor de artiesten, vrijwilligers en de toeschouwers."

1/1

DINSDAG 16|07

EDE - De omvorming van de geluidswal bij de A12 tot Zonnewal is weer een stap dichter bij gekomen. Dinsdag 16 juli besloot het college van burgemeester en wethouders om een samenwerkingsovereenkomst te tekenen met coöperatie ValleiEnergie. Als het projectplan wordt goedgekeurd kunnen in het voorjaar van 2020 al de eerste zonnepanelen op de wal liggen. Daarna kan dit geleidelijk uitgebreid worden tot meer dan 6000 zonnepanelen; goed voor het energieverbruik van ruim 300 huishoudens.

 

Wethouder Lex Hoefsloot: "Met het project langs de A12 wordt de productie van duurzame energie in ...

GISTEREN 19|08

EDE - Van 23 tot en met 31 augustus is er veel te doen in gemeente Ede. Denk aan de Heideweek en de Wings of Freedom Airshow. Daarom zijn sommige wegen afgesloten. Ook kunt u uw auto wat minder makkelijk parkeren. Wij informeren u graag over alle wijzigingen, zodat u goed voorbereid bent.

Parkeren Kuiperplein

Op het Kuiperplein mag u tussen 19 augustus en 2 september maximaal 1 uur parkeren op de parkeerplekken aan de zijde van de BigBazar. Op vrijdag 23, zaterdag 24, donderdag 29 en zaterdag 31 augustus kan dat tot 18:00 uur (inrijden tot 17:00 uur). Tijdens het Kinderfestival op ...

WOENSDAG 03|07

Er is vanaf 15:52 uur een storing bij Facebook en Instagram. De foto's op Facebook en Instagram worden niet geladen. Ook ontvangen sommige WhatsApp-gebruikers geen berichten. De storing is wereldwijd.

 

De oorzaak van de storing is nog onduidelijk.

Agenda

Zaterdag 24 augustus

17:30
Barneveld
Moet de brandweer een rekening sturen voor een inzet?
EDE 24Webvertising