Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 06:24:00 Hertzstraat 6716BS Ede 9634 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-108

Ambulance 07-108

vrijdag 22 januari 2021

1/1
TOP NIEUWS

DINSDAG 19|01

EDE - In de loop van 2021 is het een stuk rustiger, veiliger en groener op de Telefoonweg. Door het terugschroeven van de maximumsnelheid naar 30km/u en een bijpassende inrichting krijgen fietsers en voetgangers meer ruimte. Door de versmalling van de weg ontstaat er ruimte voor tientallen extra bomen, plantvakken en parkeerplekken langs de rijbaan. De werkzaamheden aan de Telefoonweg starten vanaf medio februari 2021.

 

Snelheidsremmende maatregelen
De Telefoonweg is straks bedoeld voor bestemmingsverkeer, dus voor bewoners, werkenden en bezoekers van Ede centrum en niet meer voor ...

1/1

WOENSDAG 13|01

EDE - Leerlingen in Ede doen het goed op school. Het overgrote deel maakt hun opleiding af en gaan van school met een diploma. Hiermee is het aantal schoolverlaters in Ede erg klein. Zo klein dat Ede in de top 3 staat van de G40 gemeenten met minst aantal leerlingen die van school afgaat zonder diploma.

 

Ede staat al jaren in de top 3. Ook in het schooljaar 2019-2020 zien we dat veel leerlingen in Ede netjes hun opleiding volgt en af maakt en pas met een startkwalificatie (dit wil zeggen een diploma op het niveau havo, vwo of mbo 2,3 of 4) van school afgaat. Vervolgens gaan deze ...

1/1

ZONDAG 10|01

EDE - Op vrijdag 8 januari hebben Sport BSO Knoet en Atletiekvereniging Climax het contract ondertekend, waardoor Knoet in het gebouw en op de accommodatie van Climax de tweede Sport Buitenschoolse Opvang kan starten. Afhankelijk van de besluiten van de regering zal de locatie op zijn vroegst op maandag 18 januari in gebruik worden genomen.

 

In eerste instantie zal de Sport BSO op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag kinderen op deze locatie gaan opvangen. Als de aanwas en bekendheid wat groter zijn, zal dat ook op woensdag- en vrijdagmiddag zijn. Voor meer informatie zie ...

DONDERDAG 31|12

EDE - Donderdagmiddag 31 december is een actie gestart door buurtbewoners aan de Willy Brandtlaan in Ede om de bewoners en medewerkers van de Gelderhorst een hart onder de riem. Voor het pand van het verzorgingshuis voor dove ouderen werden tientallen shirts met hartjes opgehangen.

 

Enkele weken geleden brak het coronavirus uit in het verpleeghuis en sinds die tijd zijn veertien bewoners overleden. Het eigen personeel kan het werk niet meer aan en daarom deed het verzorgingshuis een oproep aan het leger om te assisteren.

 

Inwoners van Ede willen de bewoners en ...

1/1

DONDERDAG 24|12

BARNEVELD - Mede door de coronacrisis eten we in de feestmaand december vooral thuis ons kerstdiner en dat levert de nodige drukt op in de supermarkten. Klanten worden opgeroepen op om de geldende regels in acht te nemen. Dus kom alleen boodschappen doen en houd anderhalve meter afstand.

 

Veel supermarkten verruimen deze week vanwege kerst hun openingstijden om de drukte te spreiden. De supermarkten halen dit jaar waarschijnlijk de hoogste kerstomzetten ooit door de sluiting van de horeca. Op de foto de wachtrij bij Jumbo Buru in Barneveld.

DINSDAG 19|01

EDE - Ook in Ede wonen gezinnen die slachtoffer zijn van de problemen met de kinderopvangtoeslag. De gemeente wil deze gezinnen snel en zo goed mogelijk helpen. De gezinnen krijgen een vast aanspreekpunt en worden direct geholpen.

 

Duizenden ouders zijn getroffen door de problemen met kinderopvangtoeslag. De Belastingdienst/Toeslagen compenseert hen daar financieel voor. Maar voor wie in de problemen is geraakt is dat niet altijd voldoende. Er kunnen bijvoorbeeld problemen zijn ontstaan rondom huisvesting, schulden, inkomen, zorg en de opvoeding van kinderen. De gemeenten hebben ...

ZATERDAG 02|01

NEDERLAND - Vanwege corona mocht er dit jaar geen vuurwerk worden afgestoken. Als het aan de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls ligt, komt er ook volgend jaar voor het hele land een vuurwerkverbod.

 

Over de grote linie hadden waren er minder incidenten en veel minder vuurwerkslachtoffers waardoor zorgpersoneel werd ontzien. Niet iedereen is voorstander van een algeheel verbod op vuurwerk. De reden van het vuurwerkverbod was nu een andere. Iedereen begrijpt dat we de zorg moeten ontlasten.

 

Wat vind jij? Doe mee aan onze poll!

...

Agenda

Headlines

Volgend jaar weer knallen tijdens de jaarwisseling
EDE 24Webvertising